Copyright © Kutub Khanahku
Design by Dzignine
20 April 2011

Murahguru Tandoori Payat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Antare buku yang teman beli mase belajor di Pulo Pinang satu tike dulu heheheh! Xcaye kome tengok le gambor no 2 tuh.. Siap tuleh tarikh beli lagi kekekek! Kartun MTP ni sesangat le lucu! Kekadang siap kene berenti bace sebab nak gelak sakan dulu! Hish! Xsenonoh bebenor!




Kome bace yg belah kiri ni.. mase teman skolah dulu memang ngekek sesorang dibuatnye. Yg gambor no 4 ni pulak dilukeh sempene game Street Fighter. Zaman tuh kalo kome xtau Street Fighter ni kighe xup to date le kirenye ekekekek. Siap tonyoh gune idong! Wakakakak!


Gambor no 5 pulak kesah dialog 2 tempat di funfair. Lawak! Tapi dialog lupe nk snap pulak! Yg sebelahnye pulak MTP vs Superheroes! Termasok le kartun Lobo faveret si Gayour pon kene bahan juge. Kompem Inche' Gayour maghah nenguk idolanye kene gari kekekek!


Kalo kome nak tau lebih lanjut, cube le cari buku ni. Lagipon Pesta Buku 2011 ni dah xlame lagi! Mane le tau Ujang nk reprint balek ke.. Tapi jujornye eluk le deme reprint balek.. Zaman ni rasenye maseh ramai kartunis-kartunis tradisional (pen, marker, pensel) Xde photoshop2 ni smue! Memang teliti maut punye! Gua salut kome smue!

7 komen:

  1. gua suka murahguru tandoori payat dan karya2 nik wafdi. kelakar, lawak dan menghiburkan!
    ujang, aie, NIK dan gua adalah team pertama dalam penerbitan majalah UJANG. kami bersaing dan mencabar dalam menghasilkan karya yang terbaik untuk hiburan rakyat BolehLand. gua pernah meramas lukisan nik kerana tak puas hati dengan apa yang beliau buat!

    semua tinggal kenangan...

    yena dey... CRITT!

    BalasPadam
  2. N sebab tu le komik malah karekter2 kome smue ni "melekat" dalam kepale hotak kami ni smue! hahaha!

    Er.. G3 xde nk jilidkan ke komik2 baghu miker tuh? Nk kolek jugak le! Nak beli g3 dr mule mcm xpadan je dgn space kosong rak buku yg tinggal di rumah tuh kekekekek

    BalasPadam
  3. Nik Wafdi skrg dah keluarkan buku sendiri, 101 Rekreasi Hati, keluaran Telaga Biru, buku no. 2 beliau akan menyusul tak lama lagi... InsyaAllah.. :)

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah! Akhirnya! Buku 101 Rekreasi tu berunsurkan agama dan diselitkan kartun beliau.

    Tq untuk info ini (hati berbunga menanti karya terbaru Nik)

    BalasPadam
  5. Salam saudara Yob! hee

    Saya nak mintak izin dari saudara untuk menyiarkan gambar2 saudara perihal majalah hasil lakaran kreatif saudara nik ni..boleh?
    Terima kasih banyak2... :)

    BalasPadam
  6. @**fRy laDy**
    Silekan yong.. muge membantu.. :)

    nanti dah share post le url blog miker di sini ye :)

    BalasPadam
  7. en. Mohd "Yob" Aidil Jamaludin

    mekaseh banyak2..nanti dah keluar saya bagitau ye! Kalau ada lagi gambar2 hasil buku saudara nik boleh email kat saya? spidesshan@gmail.com.
    mekaseh banyak2..hanya Tuhan yg mampu membalas budi..:)

    BalasPadam

Kerane komen komer benor-benor berharge. Cer komen.. Cer komen..