28 April 2011

Blues Untuk Aku

 21 komen



Komer kenei Aie? Kalo komer bersekolah menengah diantara tahun 1995-1999, make otomatiknye komer akan kenei karya terfeymes Shaari bin Sulong nie.





Sebahagian ilustrasi dalam komik ADS. Kebanyakannye itam n puteh.


Kat bahagian blakang ade pulak ucapan dari mamat Bahau nie heheheheh!


21 comments:

  1. Series...gilak ko kumpul semua cerita BUA nih?!

    Dasyattt...ne semua rare & sejarah!!!

    Lama sungguh inda dgr ceta Aie & karya2 dia. mana pigi suda legend nih?

    BalasPadam
  2. Hehehe.. Alhamdulillah memang teman beli dari mula keluar dan simpan hingga kini.

    Aie katenye mahu bikin animasi, kecewa ditikam orang sekitar yg mengelilingi, dan penuh rasa iri hati

    BalasPadam
  3. As salam,

    tumpang tanye, ade lagi x keluaran blues untuk aku ni?? kalau ade lg, boleh emailkan kepada saye di mana boleh saya dapatkan komik ni.. shamidris@gmail.com

    BalasPadam
  4. @Lamps

    As-Salam kembali saudara. Buku berkenaan diterbitkan oleh MOY (syarikat Ujang dan Apo?)

    Telah banyak kali teman bertanya (setiap kali pergi Pesta Buku PWTC dan dalam laman FB demer) namun tiada jawapan muktamad dimaklumkan.

    Katanya kartunis berkenaan telah meninggalkan syarikat berkenaan (tapi bukankah hakmilik kartun dan karekter milik syarikat kan?)

    Terus-terang saya agak kecewa kerana koleksi seperti ADS serta Bersama Selamanya tidak dijilid lengkap hingga tamat (walaupun Bersama Selamanya tamat dalam majalah Ujang)

    BalasPadam
  5. serious banyak your collection. boleh minta copy tak? plssssss contact me at masyitah.hamzah@yahoo.com

    BalasPadam
  6. @chacita

    Maaf.. bukan cikir atau kedekut tapi koleksi ini terlalu sayang untuk teman keluarkan dari kutub khanah teman sekarang huhu

    BalasPadam
  7. salam. encik 'yob' still ada lg ke smua siri blues untuk aku ni? sy x pernah sempat bace full episode crita dia. zaman2 BUA ni dulu pn sy skolah tadika lg..nk wt cane kn,lahir silap zaman..hehe. tp sy mmg minat gila2 ngan karya ayie yg ni. kalo boleh nk mintak tlg sgt3,nk buat copy full episode dia,utk koleksi peribadi. yg ad dgn sy skrg cuma siri ADS je..

    BalasPadam
  8. salam saudara,

    saya ni tengah mencari macam mana nak hubungi sausara Ae ni..Saudara tahu camane nak contact dia?

    BalasPadam
  9. @saed
    en saed tinggal di mana? komik ni pon memang tak tamat (sebab Aie berhenti dari majalah Ujang). Aku dan sesuatu pula tak tamat. namun sambungannya ada dalam fb Aie sendiri hehehe

    @**fRy laDy**
    add fb beliau Aie Sulong hehehe

    BalasPadam
  10. salam bro, kawan berminat sangat dengan komik ni, kalu ade rase nak jual, kawan nak beli...mohon respon bro

    BalasPadam
  11. Maap belum terlintas di hati nk ditukar ganti komik2 ni tq atas minat saudara

    BalasPadam
  12. sampai skang aku masih berteka teki apa kesudahan blues untuk aku..since aie dah xbuat aku mmg xlayan...dalam aku dan sesuatu ada awek chinese nama jessica kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yezzza betoi tu inche radee hehehe

      Padam
    2. Jessica dlm BUA.
      Dlm ADS khadijah klu x silap

      Padam
  13. mana nk cr buku blues ni lg eh skrg ni??

    BalasPadam
  14. kat mna lgi sya bleh dpatkan komik2 ni lgi...dlu ade gak kumpul mse dok kat kg...tpi ble dh kawen dok jauh...mak dh buang...die ckap wat semak umah jer....

    BalasPadam
  15. Saya harus berterima kasih kepada Aie kerana memberi peluang saya menulis dalam aku dan sesuatu....

    BalasPadam
  16. Saya skrg tgh cr komik ni.dl ade tp sbb rmh terbakar abis smua.
    Saya tau saudara sayangkan komik tu.klau saya pun sama gak.
    Blh x klau saudara pdfkan komik2 tu smua.x dpt komik dpt koleksi pdf komik2 tu pun jd la.
    Saya teringin nak sgt komik2 tu smua.
    Klau blh tlg la emailkan kat saya: are_bot84@ymail.com

    BalasPadam
  17. Kalau boleh scan blues untuk aku dalam pdf...sanggup saya beli dari encik...balas kepada email sureshthemike@gmail.com jika tuan ingin jual salinanya

    BalasPadam

Kerane komen komer benor-benor berharge. Cer komen.. Cer komen..

Komen bergambor juge buleh dimasukkan dengan tagging berikut:
[image width="XXXpx" height="XXXpx" src="URL GAMBOR"/]